Genbrug kan også hjælpe flygtninge

Genbrug kan også hjælpe flygtninge

Genbrug kan også hjælpe flygtninge

# Nyt fra Jakobskirken

Genbrug kan også hjælpe flygtninge

Der er blevet samlet mange penge ind for at hjælpe de syriske flygtninge. Du kan også støtte med tid som frivillig i en af Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutikker.



Danskerne har i de seneste uger tydeligt vist deres vilje til at hjælpe, når det brænder på, og der er blevet samlet rigtig mange penge ind. En lidt mere langsigtet, men lige så effektiv måde at hjælpe på, er at give sin tid som frivillig i en af Folkekirkens Nødhjælps 125 genbrugsbutikker. Genbrugsbutikkerne drives af 3.500 dedikerede frivillige, som hvert år sender et overskud på mere end 20 mio. kroner til Folkekirkens Nødhjælps arbejde blandt verdens fattige og udsatte.



En af de frivillige er Vita Nielsen fra Folkekirkens Nødhjælps genbrugsbutik i Årup på Fyn.



”Jeg var helt klar over, at når jeg stoppede på arbejdsmarkedet, ville jeg ikke bare sidde i en lænestol med remote controllen. Der skulle ske noget – og det måtte gerne være noget, der kunne gavne andre,” fortæller Vita Nielsen.



Og Vita Nielsen og hendes frivillige kolleger har travlt, for der bliver langet flere og flere varer over disken. Samtidig får butikkerne doneret stadig flere gode ting fra danskere, der hellere vil sende til genbrug end smide væk. Derfor søger Folkekirkens Nødhjælp og de frivillige nu nye kolleger i butikkerne.



”Vi har brug for folk, der vil være med til at gøre en forskel lokalt. Folk, som vil sortere og prissætte varer, ekspedere kunder, lave PR-arbejde og køre ud at hente donerede ting. Ud over at gøre op med brug-og-smid-væk mentaliteten bliver man del af et arbejdsfællesskab,” siger Rikke Hovgaard Lorenzen, leder af Folkekirkens Nødhjælps genbrugsarbejde.



Frivillighed handler ikke bare om tid og penge. At være frivillig i en genbrugsbutik handler også i høj grad om meningsfuldt arbejdsfællesskab.



”Som frivillig får man faktisk præcis det, mange efterlyser, når de holder op med at arbejde. Ud over at støtte en god sag får jeg masser af gode og positive oplevelser med kunderne – og med kollegerne,” siger Willy Nygaard fra genbrugsbutikken i Næstved.



Det giver hans kollega, Lene Melballe fra Skanderborg ham ret i:



”Mødet med kolleger og kunder giver en masse gode oplevelser. Faktisk er jeg så glad for mit frivillige arbejde, at jeg bliver lidt høj af det. Når jeg vågner om mandagen, tænker jeg: ”Juhu, jeg skal på arbejde,” siger Lene Melballe.



 



 



Bliv frivillig – eller anbefal det til en anden



Tid: Som frivillig arbejder man cirka en halv dag om ugen.



Fællesskab: Frivillige får nye kolleger og inspirerende samvær.



Opgaver: Frivillige ekspederer, sorterer varer, laver butiksudstilling og prissætter og henter varer.



Læs merenødhjælp.dk/nykollega, ring på tlf: 50604030 – eller kig ind i din lokale genbrugsbutik.



 



 


Du vil måske også kunne lide...

0
Feed