Fotografering i kirken

Kære gæst!

Når du deltager i dåb, bryllup eller begravelse i Jakobs­kirken, er her nogle gode råd og enkle regler vedr. fotografering.

Der må gerne fotograferes ved dåb og vielser, når det sker diskret og uden at forstyrre det vi er sammen om.

Der foto­graferes fra ens plads på kirkebænken.

Ved begravelser kan kisten og blomsterne fotograferes, inden kirken fyldes af sørgende mennesker. Der fotograferes ikke under højtideligheden.

Ofte har den nærmeste familie overladt fotograferingen til én person, som er god til det, så de er sikre på at få nogle gode billeder fra højtideligheden. Så kan alle andre synge med, lytte med og dele oplevelsen, uden at skulle tænke på at fotografere.

Når dåben eller vielsen er slut og alle er gået ud af kirkerummet, må man gerne gå ind igen og stille op til familiefotos omkring døbefonten og foran alteret. Præsten lader sig gerne fotografere sammen med jer, hvis det ønskes.

Fotos taget i Jakobskirken er til brug i familiens sammenhæng. Fotos eller video­klip der er andre personer på end den nærmeste familie, må ikke offentliggøres på Facebook, YouTube eller andre medier, med mindre de pågældende personers tilladelse er indhentet.

Er der noget du er i tvivl om, så spørg præsten eller en medarbejder og følg deres anvisninger.

Med venlig hilsen
Menighedsråd, præster og medarbejdere