Rasleæg og stjernevæg

Når babysalmesang begynder, synger musikpædagog Nanna navnene på de deltagende børn én for én, så alle bliver taget godt imod. Og sådan ønsker vi i Jakobskirken at møde alle børn og voksne, der kommer her - på en måde, så alle kan føle sig velkomne og set som den vi er. Det gælder de 2-årige og deres forældre, der kommer til rytmik og salmer og synger og boltrer sig i kirkerummet; de 9-10 årige, der går til minikonfirmand for at lære om Jesus og kirken og have det sjovt; og de 13-14 årige konfirmander, der i kirken kan finde et fristed fra karakterræs og instagram-perfektion og bare være.

I Jakobskirken vil vi gerne skabe ting i fællesskab, sådan som vi gør det til fastelavn for hele bydelen, hvor kirkerummet fyldes af sang og festligt udklædte børn, og du ofte kan opleve KFUM-spejdere dramatisere en af fortællingerne om Jesus på humoristisk vis, inden vi går ud og slår katten af de fine tønder, som FDF'erne har udsmykket og hængt op i cykelstativerne ved Østervangsskolen. Det sker at skolekoret går lucia ved en af adventstidens gudstjenester, og de klare børnestemmer bringer glæde hos både store og små. Kirkens organist arrangerer ad hoc kor til jul, hvor alle kan synge med - eller spiller babykoncert en onsdag formiddag til "Aktiv barsel"; et sted at mødes og lave noget sammen med andre forældre på orlov - et initiativ, som blev til efter ønske fra deltagere i babysalmesang. Og året rundt kan du risikere at møde konfirmander eller minikonfirmander, der byder velkommen i indgangen og ringer med kirkeklokkerne.

På bagvæggen i det flotte og hyggelige kirkerum hænger "Stjernevinge"; et interaktivt kunst(net)værk, der blev indviet i november 2022. Det består af mange fine perle-stjerner, som laves ved "stjerneværksteder", hvor alle kan være med. Hver stjerne symboliserer et menneskes plads i både Jakobskirkens fællesskab og i Guds store familie - og familierne til dem der bliver døbt i kirken, sætter en ny stjerne op i (net)værket i forbindelse med dåben.

Læs mere om kirkens aktiviteter for børn i alle aldre her på siden; og har du lyst til at bidrage med gode ideer eller en arbejdsindsats som frivillig, så læs mere her