Sorggruppe

”Sorg er kærlighed, der er blevet hjemløs”

For dig, der har mistet din ægtefælle eller en anden, du stod nær, er der flere steder i Roskilde et tilbud om at være en del af en sorggruppe. Disse grupper er et tilbud fra Folkekirken. Læs mere nedenfor om mulighederne.

Det er lige så naturligt at sørge, som det er at elske. Sorgen er den pris, vi betaler for at holde af hinanden. Det mærker vi, når vi mister.

I sorggruppen kan du være med i en gruppe af mennesker, der har erfaret, hvad det vil sige at miste. Sammen lytter vi til hinandens historier og det, der smerter og glæder, og styrkes i at være til stede i livet på en god måde.

Der åbner sig et tillidsfuldt rum, hvor der er plads til at være, plads til at tale lidt eller meget, og til at lytte. Ud af samtalen vokser forståelse, nyt mod og perspektiver du ikke så før.

Det viser sig, at det hjælper at mødes med ligestillede og udveksle erfaringer. Ikke alle har familie og venner at trække på, og ikke alle ønsker at "belaste" deres nærmeste med de spørgsmål og de tanker, man gør sig. Selv når ens familie og venner lytter tålmodigt, kan der være ting, man mærker at de ikke forstår – for de har jo ikke oplevet det samme tab.

Deltagerne i sorg-gruppen mødes på frivillig basis for at være til gensidig støtte og hjælp for hinanden i en afgrænset periode. Alle deltagere har tavshedspligt.

Tovholderne for gruppen er mennesker, der har forstand på sorgens mange ansigter. At være med i sorggruppen skaber forhåbentlig en positiv forandring, men det skal ikke betragtes som et egentligt terapeutisk forløb.

Sorggrupperne i menuen til højre er funderet i Den Danske Folkekirke; men man behøver ikke at være medlem af Folkekirken eller troende for at deltage.

Når du har tilmeldt dig, vil du blive ringet op om at komme til en samtale med tovholderne. Her kan du fortælle din historie, og tovholderne vil fortælle om meningen med sorggruppen og om de få regler der er, f.eks. tavshedspligten. Efter denne samtale kan du afklare, om du ønsker at være med i gruppen, og derefter er tilmeldingen bindende fra begge sider.

Om sorggrupper aktuelt

sorg

Der er p.t. ingen sorggruppe i Jakobskirken.
Vi henviser til sorggrupperne i Roskilde domsogn, hvor der er sorggrupper for børn, for unge og for voksne.
Læs mere på menighedsplejens hjemmeside.

Du kan også søge oplýsninger om sorggruppen for voksne, som Sankt Jørgensbjerg sogns menighedspleje har oprettet. Læs mere her.