Konfirmander fra Lysholm og Skovhuset

Tilbage til hovedsiden om konfirmander

Konfirmander fra SCR Fjordskolen Lysholm, Heldagsskolen Skovhuset og andre skoler for unge med særlige behov

I Jakobskirken kan unge med særlige behov gå til præst. Nogle konfirmander bor i sognet tæt på kirken. Andre er elever på Lysholmskolen, en afdeling under Specialcenter Roskilde. Nogle konfirmander går på Heldagsskolen Skovhuset eller på en anden skole, som de er glade for.
Konfirmanderne undervises af sognepræst Mogens Ohm Jensen, som har en tæt kontakt med Lysholm og Skovhuset. Undervisningen ligger i skoletiden. En lærer eller medhjælper fra skolen ledsager eleverne til præst.

Indbydelsen til at gå til præst bliver sendt ud til familierne i maj måned via Lysholmskolen og Skovhuset.
I august får hjemmet besked om, hvornår undervisningen går i gang. Konfirmand og forældre inviteres til intro i Jakobskirken, mødes med præsten og ser kirken.

Familier med elever på Lysholmskolen fejrer sammen konfirmationen i Jakobskirken. Datoerne: se nedenfor.
For elever på Skovhuset: konfirmationsdato aftales fra år til år, afhængig af hvilken undervisning konfirmanden får mest ud af og hvor der er plads på hold. Se indbydelsen til Skovhuset her. Info-møde holdes på et tidspunkt, som passer familien - kontakt gerne præsten og aftal nærmere.
Download indbydelsen til Lysholm-eleverne her

Tilmelding:
Tilmeld din søn/datter fra Lysholmskolen her
Tilmeld din søn/datter fra Skovhuset her

Sognepræst Mogens Ohm Jensen træffes på mob. 61638122, e-mail: moje@km.dk

 

Konfirmationsdatoer 2023 - 2025

Fredag d. 5. maj 2023 kl. 10.00 i Jakobskirken (Store Bededag): Konfirmation for unge med særlige behov, elever fra Lysholmskolen m.fl. v/ sognepræst Mogens Ohm Jensen

Torsdag d. 9. maj 2024 kl. 10.00 i Jakobskirken (Kristi Himmelfarts dag): Konfirmation for unge med særlige behov, elever fra Lysholmskolen m.fl. v/ sognepræst Mogens Ohm Jensen. OBS: På grund af regeringens lovændring er der fundet en  anden dato end Store Bededag!

Lørdag d. 5. april 2025 kl. 10.00 i Jakobskirken: Konfirmation for unge med særlige behov, elever fra Lysholmskolen m.fl. v/ sognepræst Mogens Ohm Jensen.

Konfirmation for elever fra Fjordskolens afdeling Hedevang: kontakt sognepræst Birgitte Iversen, Gundsømagle kirke, tlf. 46 73 13 93, mail: bi@km.dk.

 

Undervisning

I Jakobskirken bliver konfirmanderne fortrolige med kirkerummet og præsten, og de historier, sange og ritualer som vi er fælles om i kristendommen. De unge bliver forberedt til konfirmation og glæder sig til festdagen. Hver gang kan betragtes som en øvegang, så når konfirmationsdagen kommer, optræder konfirmanderne hjemmevant. Alle mærker, at de unge har ejerskab til deres kirke.

Konfirmanderne undervises på mindre hold efter aftale med forældrene og skolen. Nogle elever fra Skovhuset får meget ud af at følge hold med elever fra folkeskolerne. Der tages hensyn til de unges særlige behov. Skolen sørger for transport fra skolen til kirken gennem kørselsordningen. En medarbejder fra skolen ledsager konfirmanderne, så de er trygge og får mest muligt ud af konfirmationsforberedelsen.

Konfirmation

Som afslutning på undervisningsforløbet fejrer vi konfirmation sammen, en festlig dag! Når man går på Lysholm skolen eller Heldagsskolen Skovhuset, kan man blive konfirmeret i Jakobskirken, uanset hvor familien bor.

Det er også muligt at aftale med Mogens, at den unge konfirmeres af sognepræsten i kirken hjemme i sognet hvor familien bor, hvis familien foretrækker dette og den lokale sognepræst er indstillet på det. I behøver ikke at have besluttet jer endeligt, før I indskriver jeres barn til konfirmationsforberedelse.